12.9 C
Raseiniai
2024 / 05 / 13

Teisę rinkti Seimo narį Raseinių – Kėdainių apygardoje turės beveik 32 tūkst. rinkėjų

Ar jau skaitėte?

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) patvirtino galutinius turinčių teisę balsuoti pirmalaikiuose Seimo nario rinkimuose  vienmandatėje Raseinių – Kėdainių apygardoje rinkėjų sąrašus.

- Reklama -

Balsavimo teisę šiuose rinkimuose turės iš viso 31 780 Raseinių rajono savivaldybės ir dalies Kėdainių rajono savivaldybės gyventojai. 

Raseinių rajono savivaldybėje daugiausia rinkėjų yra Stonų apylinkėje (2245), Pramonės (2162) ir Prabaudos apylinkėse (2099), mažiausiai – Steponkaimio (121), Bebirvos (123) ir Grajauskų (133) apylinkėse.

Kėdainių rajono savivaldybėje daugiausiai rinkėjų yra Josvainių apylinkės rinkėjų sąraše (1336), Krakių apylinkėje (702) ir Kunionių (416). Mažiausiai – Angirių (133), Paaluonio (188) ir Skaistgirių (236) apylinkėse.

Rugpjūčio 29-31 dienomis vyks balsavimas iš anksto, nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro, Raseinių rajono savivaldybės pastate (V. Kudirkos g. 5, Raseiniai) ir Kėdainių rajono savivaldybės pastate (J. Basanavičiaus g. 36, Kėdainiai).

Rugpjūčio 30 – rugsėjo 1 dienomis balsavimo procesas taip pat bus organizuojamas specialiuose punktuose: RaseiniųKėdainių rinkimų apygardos teritorijoje esančiose sveikatos priežiūros bei socialinės priežiūros įstaigose, bausmių atlikimo vietose ir kt.

- Reklama -

Rugsėjo 1-2 dienomis rinkimų komisijų nariai vykdys balsavimą rinkėjų namuose. Jo metu balsuos tie rinkėjai, kurie turi teisę balsuoti namuose: neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys ar juos prižiūrintys asmenys, dėl ligos laikinai nedarbingi žmonės, sulaukę 70 metų ir vyresni rinkėjai.

Rugsėjo 3-oji – pagrindinė Seimo nario rinkimų vienmandatėje RaseiniųKėdainių apygardoje diena, kai rinkėjai balsuos nebe savivaldybės pastate, o savo rinkimų apylinkėse ar bet kurioje kitoje apygardos teritorijoje esančioje rinkimų apylinkėje nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro. Rinkimų apylinkių sąrašas.

Vyriausioji rinkimų komisija primena, kad rinkėjams einant balsuoti reikia pasiimti tik savo asmens dokumentą, kuriame yra rinkėjo nuotrauka ir asmens kodas: Lietuvos Respublikos pasą, asmens tapatybės kortelę, vairuotojo pažymėjimą ir pan.

Indrė Ramanavičienė
Patarėja (atstovė spaudai)
Mokymų ir komunikacijos skyrius

TOP naujienos

Svarbiausi pokyčiai aplinkos sektoriuje nuo 2024 metų

Nuo 2024-ųjų sausio įsigalioja nemažai svarbių teisės aktų pakeitimų, skirtų aplinkos sektoriaus ir su juo susijusių sričių teisiniam reguliavimui tobulinti. Žemės įstatymas ir jį lydinčių...

Horoskopai sausio 9 dienai

AVINASDėl to, kad šiandien esate prastos nuotaikos, visai nereiškia, kad galite į viską žiūrėti atsainiai. Ką privalote padaryti, tą privalote, kad ir kaip būtumėt...

Astrologinė prognozė kovo 3-iajai, sekmadieniui

AVINAS. Tikėtinos aktualios naujienos iš toli. Galvosite apie ateities planus ir jausite keistą polėkį. Pernelyg gera nuomonė apie save arba siekimas naudos kitų sąskaita...

Pasitraukus karščiui ir audroms orai bus malonesni

Liepos 19 d. daug kur trumpas lietus, vietomis perkūnija. Vėjas vakarų, pereinantis į šiaurės vakarų, šiaurės, 7–12 m/s, per perkūniją kai kur gūsiai 15-18...

Horoskopai lapkričio 26 dienai

AVINASGyvenate lyg voverė rate. Gal ir norėtumėte išlipti iš šio pašėlusiai lekiančio traukinio ir į viską ramiai pažvelgti iš šono, bet aukštesnės jėgos turi kitų planų. Atpildas jums bus greičiau garbė nei pinigai. Intelektinis žaidimas...

Maisto nešvaistymo iššūkyje sudalyvavusi Laura Mazalienė: „Kiekviena išmetama smulkmena turi savo kainą“

Žurnalistė, verslininkė Laura Mazalienė priėmė prekybos tinklo „Rimi“ mestą savaitės maisto nešvaistymo iššūkį „Gaminu, neišmetu“. Kurį laiką stebėjusi savo šeimos suvartojamų produktų kiekius, trijų vaikų mama konstatavo, jog su vyru yra pakankamai disciplinuoti ir...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS